Freeman Media was van 2007 tot 2010 uitgever van De Ondernemerskalender, een speciale scheurkalender voor zelfstandige ondernemers die via veel boekhandels werd verkocht, alsook in een private label versie werd geproduceerd in opdracht van onder andere ABN AMRO, Entrepreneur Consultancy en Syntens.

Ondernemerskalender 2008 | 2009 | 2010

In 2008, 2009 en 2010 verscheen ‘De Ondernemerskalender’, die garant stond voor een dagelijkse portie informatie of inspiratie (en regelmatig een glimlach). Iedere dag begon met een korte uitspraak van een collega-ondernemer over één van de aspecten van het ondernemerschap. Het was daarnaast een echte kalender die informeerde over algemene gebeurtenissen, feestdagen, schoolvakanties en speciale data voor ondernemers. De achterkanten boden portretten van bijzondere (familie)bedrijven, anekdotes, marketing- en verkooptips, informatie over boeken en evenementen, overpeinzingen, fiscale tips en allerlei andere ondernemerszaken.

De scheurkalenderstandaard

Na introductie van de Ondernemerskalender vond Karen Romme het jammer dat ze de kalender niet op haar eigen bureau kon zetten. Ze zocht naar een standaardje, maar kon dat niet vinden. Ervan uitgaande dat ze vast niet de enige was die geen zin heeft om een gat in een muur te boren bij een bureau, ontwikkelde ze een stevige en eenvoudige standaard die geschikt is voor bijna alle scheurkalenders. Ook nadat ze was gestopt met de Ondernemerskalender bleef het standaardje in een behoefte te voorzien. In 2015 is ze gestopt met het bijmaken van standaardjes en begin 2016 zijn de laatste verkocht. Het standaardje is dus niet meer verkrijgbaar.